Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Is de kermis veilig? De brandweer checkt

20180708 Headers Brandweer Algemeen fit19202 C800ssl1

Veiligheid staat op de eerste plaats, ook op de Tilburgse Kermis. Daarom voert de brandweer elke ochtend een veiligheidscheck uit door een rondje over de kermis te rijden. Dit om te controleren of de wagens overal doorheen passen. Zo ook vandaag.

Bento Evers van Brandweer Midden en West Brabant is tevreden. Hij laat weten dat het net zo veilig is als altijd. “Maar dat het op sommige punten krap is om doorheen te lopen, dat is een gegeven.”

Drie wagens

Vanochtend was het natuurlijk nog rustig op de Kermis. Maar hoe komen de diensten ter plekke als het druk is op de Kermis? “Als er een melding binnen komt dan gaan we met drie auto’s tegelijk rijden”, vertelt Evers. “Op die manier weten we zeker dat er sowieso een wagen ter plaatse kan komen.”

Bovendien: de sirene van de wagens zijn hard genoeg om Kermis-gangers weg te jagen. “Tuurlijk kan zo’n sirene hinderlijk zijn voor mensen, maar soms moeten we hem gewoon gebruiken. Hij werkt goed.

Help de hulpdiensten

Als bezoeker van de kermis kun jij de hulpdiensten helpen. Bento: “Zet je fiets in de mooie fietsenplaatsen die daarvoor bedoeld zijn. Fietsen staan namelijk het vaakst in de weg.”