Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM podcast: Van Kermis FM naar 3FM of Radio 2

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar alle gebeurtenissen uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen. In de tweede aflevering zijn de talenten van Kermis FM aan het woord. Hoe begonnen zij en waar zijn ze terechtgekomen.

In deze podcast zijn DJ’s Domien Verschuuren en Frank van ‘t Hof te gast. Zij vertellen over hun eigen ervaringen, maar ook over de samenwerking met de andere oud-vrijwilligers van Kermis FM zoals Frank van der Lende en Wietse de Jager. Wietse ontmoette trouwens tijdens Kermis FM zijn vrouw, Lieke. En hij was niet de enige. Ook Frank van ‘t Hof heeft een jarenlange verkering overgehouden aan Kermis FM.

Een leuke secundaire arbeidsvoorwaarde, al die liefde, maar het gaat, en ging, natuurlijk om het radio maken. En voor Domien ook om de liefde voor de Tilburgse Kermis, Als ‘klein Do’tje’ ging hij altijd al kijken als er opgebouwd werd en luisteren naar de muziek die er gedraaid werd, om er daarna op zijn slaapkamertje een radioshow over te maken. Domien had Kermis FM zelf kunnen bedenken, maar Arno Leblanc was hem voor.

Talenten komen terug

Frank van ‘t Hof, is nu bekend als Funky Franky op NPO Radio 2, maar negen jaar geleden was hij nog vrijwilliger bij Kermis FM. Zijn liefde voor de kermis moest toen nog wel wat groeien, maar dat is gebeurd: “Ik heb sindsdien geen Roze Maandag meer overgeslagen.”

De oud-vrijwilligers komen het jubileumjaar vieren met de nieuwe talenten. Op de gastenlijst staan dit jaar Lars Boele (100%NL), Rob Janssen (NPO 3FM), Amber Brantsen (NOS) en ook Domien Verschuuren komt langs. Samen met zijn collega’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman.

Luister/download hier de eerste aflevering van deze tiendelige podcastserie, en hoor nog veel meer leuke anekdotes!