Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Ruby van Urk: de zangvogel van de Kermis-mis

20180722 Headers Kermismis 2 fit19202 C800ssl1

Wanneer de allerlaatste feestvierders om 07.00 uur hun bed in duiken, gaat bij Ruby van Urk in Katwijk de wekker alweer. Zij begeleidt sinds een aantal jaar met haar prachtige stem de Kermis-mis in de autoscooter. Ze loopt dus al even mee, maar toch blijft elke mis speciaal.

Het kermisavontuur begon voor Ruby toen vrienden haar in contact brachten met de organisatie van de Tilburgse Kermis. ”Zij waren op zoek naar een zangeres en ik wilde het graag doen”, zegt Ruby. “Zingen tijdens de Kermis-mis is altijd speciaal, maar toch wordt het dit jaar weer een beetje anders. Ik word namelijk begeleidt door een pianist. Dat is nog nooit gebeurd.”

Mix van muziek

Tijdens de mis worden kerkelijke liederen gezongen, maar ook nummers die eigenlijk helemaal niet zijn bedoeld voor de kerk. Zo kan Ruby verklappen dat ze het nummer Lef van Karin Bloemen gaat zingen. De rest van de liedjes wil de zangers nog niet verklappen.

De mix van liedjes past ook erg goed bij Ruby. “Ik ben naar een protestantse basisschool gegaan en een katholieke middelbare school, maar we waren bij mij thuis nooit zo gelovig dat we iedere zondag naar de kermis gingen.” Bij kerkmuziek hoort natuurlijk ook een mooie outfit. In alle vroegte zal Ruby in een mooie jurk gaan zingen.

Fan van de kermis

Ruby vindt het geweldig om onderdeel te zijn van de kermis. Het is een plek waar veel mooie herinneringen worden gecreëerd. ”Ik zong laatst nog op een bruiloft van twee mannen die elkaar op de Tilburgse Kermis hadden ontmoet. Dat was wel weer heel bijzonder.”

De Kermis-mis is morgen om 10.30 uur bij in de autoscooter op de Spoorlaan. De mis wordt net als vorige jaren geleid door Aalmoezenier van Welzenes.