Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Inbraken bij meerdere attracties op de kermis

20180722 Inbraak Wafelkraam clean fit20482 C1365ssl1

Er is vannacht in zeker twee attracties ingebroken. Het gaat om het Funhouse Hero XXL op de Paleisring en de Tilburgse Wafelbakker op het NS-Plein. Ook zijn her en der dingen gesloopt. De gemeente neemt extra maatregelen om de attracties in de komende nachten beter te beveiligen. De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele duizenden euro’s.

“Waardeloos”, vindt kermiswethouder Erik de Ridder het. “Het is heel naar. Er is op verschillende plaatsen schade.” In de winkelstraat bijvoorbeeld, zijn versieringen uit bloempotten gesloopt. De Ridder roept exploitanten op aangifte te doen.

Bij het Funhouse is voor 2000 à 3000 euro aan spullen gestolen, zo vertelde de bedrijfsleider. Onder de gestolen spullen viel onder anderen de kassa, een koelkast en een mengpaneel voor muziek. Volgens hem zijn meerdere zaken slachtoffer geweest van inbraken. De gemeente kan dat niet bevestigen. Het gaat het in ieder geval om deze twee attracties.

Gloedjenieuwe wafelijzers verdwenen

Toen de eigenaar van de Tilburgse Wafelbakker vanochtend zag dat het rolluik geforceerd was, wist hij dat er iets goed mis was. De eigenaar hoopte nog even dat het alleen vandalisme was, maar helaas waren er ook dingen uit zijn kraam verdwenen.

Bij de wafelkraam zijn twee gloednieuwe wafelijzers meegenomen. Dat zijn geen exemplaren die je zomaar in de winkel koopt. De waarde loopt op tot wel een paar duizend euro.

De wafelbakker staat voor het eerst op de Tilburgse Kermis. De eigenaar is verbaasd dat dit heeft kunnen gebeuren met alle beveiliging die hier op de kermis rondloopt. Ook zijn er nog veel andere voorzorgsmaatregelen genomen.

Vreemde buit

De gestolen ijzers zijn wel een vreemde buit, vindt de eigenaar. ”Je kan er niks mee, alleen maar wafels bakken”, zegt de eigenaar van de kraam. Hij gaat sowieso aangifte doen van de diefstal.

Maar niet getreurd. De wafelbakkerij blijft gewoon op een andere manier wafels bakken.