Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM podcast: In 2011 kregen we er een plein bij

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar alle gebeurtenissen uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen. In de derde aflevering blikken we terug op een bijzondere zijstap van Kermis FM: het plein.

Want waar Kermis FM door het hele land te volgen is, wilden we ook iets meer doen voor de feestgangers in Tilburg zelf. Arno en Elger spreken met horeca-mannen Alex Boonman van Björn Jansen. In de podcast gaat daarin niet alleen over bier en bitterballen, maar vooral over hoe je een goed feestje organiseert op de kermis.

Topsport

Kermis FM regelde in 2011 voor het eerst samen met de horeca een groot podium op het Piusplein. Daarvoor zag het plein er heel anders uit, maar na een herinrichting was er ineens volop plek voor een groot feest. Voor de party écht losbarst, moet er echter héél veel gebeuren.

Net als met carnaval is het tijdens de kermis enorm druk. Maar dat wil niet direct zeggen dat elke kroeg vol zit. Alex en Björn vertellen hoe lastig het kan zijn om kermisgangers naar hun kroegen en plein te trekken. En de risico’s die erbij horen. “Een paar jaar geleden hebben we een kermisattractie gehad die in brand vloog. Dan moet je een heel plein ontruimen.” De brandgaten zaten in de podiumdoeken. ”Gelukkig is het goed afgelopen. Dat komt omdat we werken met professionele mensen. Maar het is wel topsport, wat je tien dagen lang met elkaar uitvoert.”

Beste reclame

Dat Kermis FM erbij betrokken werd, is de beste reclame die je kunt hebben, zegt Björn. Hij was heel blij dat het allemaal mensen van radio en tv over het plein liepen. Helemaal omdat daarbij ook heel veel mensen horen die iets met Tilburg hebben. Maar ook voor medewerkers van Kermis FM was het een grote stap. Elger: ”Opeens zag je overal Kermis FM staan, op een plein, op een grote studio.”

Luister het hier

Luister/download hier de derde aflevering van deze negendelige podcastserie, en hoor nog veel meer leuke anekdotes!