Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Haal alles uit Roze Maandag met deze tips!

201707xx Rozemaandag fit19202 C800ssl1

Roze, Rozer, Rozest, het kan niet roze genoeg zijn op de maandag van de Tilburgse Kermis. Op dag die speciaal wordt georganiseerd voor de hele LGBT-gemeenschap kun je over de koppen lopen. Goed om van tevoren alvast goed na te denken waar je naartoe gaat. Wij hebben het voor je uitgezocht.

Het hele feest begint om zondagavond bij de enige echte gaybar van Tilburg, de Lollipop. Daar strijden een aantal Queens om de titel van Miss Travestie Tilburg 2018. Een deskundige vakjury beslist wie er met de titel vandoor gaat. Net voor middernacht wordt er afgeteld bij de bar.

Wil je de Valse Start van Roze Maandag vanaf de bank thuis volgen dan kan dat ook. In de Kermis FM-studio luidt Elger van der Wel Roze Maandag in.

Dagprogramma

‘s Ochtends kun je (misschien met een lichte kater) de Pride Walk lopen. Vanaf het station Tilburg wandelt een enorme stoet met mannen, vrouwen en alles wat daartussenin zit richting het Piusplein. De Roze Karavaan vertrekt stipt om 12.30 uur, dus wees op tijd. Op het Piusplein wordt Roze Maandag vervolgens officieel geopend.

Ook in de Stadhuispleinstraat staat maandag helemaal vol. Daar zijn op het podium de hele dag verschillende Drag Queens te zien. Heb je meer zin in karaoake? Dan is The Hall of Fame the place to be! Ben je op zoek naar een roze technofeest dan is het Holy Pink Festival je bestemming. Van een uur ‘s middags tot een uur ‘s nachts kun je losgaan op de mooiste deuntjes. Let wel even op. Je moet 18+ zijn om binnen te mogen.

Grote namen

In de Amstel Bierhal kun je onder het genot van een drankje lekker meezingen met de leukste liedjes. Optredens van homomoeders Marianne Weber en Anita Meyer staan op het programma, maar ook hunk Tim Douwsma komt zingen Gegarandeerd feest dus.

De greatest gay gods zullen door de speakers klinken op de Korte Heuvel. Daar is het een feestje met de Gay top 100.De nummer 1? Wij zeggen: De Village People, maar ieder zo z’n all time favorite.