Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermiswethouder De Ridder: attracties bij Spoorzone gaan verbetering zien

201807xx Header eenzame Attracties1 fit19202 C800ssl1

Op het overgrote deel van de Tilburgse Kermis is het druk. Er hangt een gezellige sfeer in de straten en de attracties zitten vol. Behalve bij de twee attracties achter de Spoorzone. Zij staan eenzaam en alleen. Ver weg van de rest van de kermis.

Waarom staan ze daar dan? Het verhaal daarachter is wat ingewikkeld. Er zou namelijk een groot festival zijn bij de Spoorzone: LunaLunaLuna. Dit festival werd echter op het laatste moment afgeblazen. Volgens de gemeente was het te laat om de attracties nog een andere plek op de kermis te geven.

Enorm sneu en triest natuurlijk voor de exploitanten die elke jaar weer uitkijken naar deze 10 dagen in Tilburg. Waar normaal duizenden mensen langs hun attractie lopen, zijn de bezoekers dit jaar bijna op één hand te tellen.

Veranderingen

“Er viel ook wat weg met LunaLunaLuna”, legt kermiswethouder Erik de Ridder uit. “We zijn twee jaar geleden ook bezig geweest met de Spoorzone. Elke keer is het een beetje zoeken. Hoe werkt het wel en hoe werkt het niet.”

Volgens De Ridder is het lastig om het wegvallen van het festival op te vangen. “We hebben zo goed mogelijk de puzzel opnieuw gelegd. Maar dan zie je dat het op een paar punten toch niet zo lekker loopt.” De kermiswethouder is bezig om te kijken hoe ze het stuk achter de spoorzone aantrekkelijker kunnen maken zodat mensen ook daar een kijkje gaan nemen. “En dan heb ik er echt wel vertrouwen in dat je daar de komende dagen verandering in gaat zien.”

Kermis FM to the rescue!

Wij van Kermis FM houden niet van eenzaamheid en stilte. Daarom gaan we de exploitanten een handje helpen. Verslaggevers proberen bezoekers van de Tilburgse kermis zondagavond mee te nemen naar de Spoorzone. Op die manier hopen we dat het ook daar gezellig druk wordt.