Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

De roze krant: Gayformatorisch Dagblad

20180708 Headers Gayformatorisch Dagblad fit19202 C800ssl1

Deze ochtend is een wel heel bijzondere krant voor het eerst uitgegeven: het Gayformatorisch Dagblad. De krant is speciaal gemaakt voor alle bezoekers van Roze Maandag. De krant staat vol met verhalen over verbinding tussen religie en homoseksualiteit, want dat kan heel goed samengaan!

Op de voorpagina van het Gayformatorisch Dagblad een artikel van kermiswethouder Erik de Ridder. Hij vindt het eigenlijk jammer dat de krant nodig is. ”Dat zou niet nodig moeten zijn. Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt. Je houdt van wie je houdt. Punt!”

Reactie

De roze papieren krant werd uitgebracht als reactie op het Reformatorisch Dagblad. Die christelijke krant stuurde een aantal maanden geleden een folder met het dagblad mee waarin werd geschreven dat ‘het gezin gevaar loopt’ door homo’s in mediacampagnes.

Ook de Hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad, Steef de Bruijn, heeft een artikel in de krant geschreven. Hij schrijft dat Bijbel oproept tot ‘respect, verdraagzaamheid en naastenliefde’. “Daarom mag je van elke elke gelovige verwachten dat dat ze ook homo’s en lesbiennes liefhebben.”

Rona van der Heijden, de initiatiefnemer van het Gayformatorisch Dagblad vond het belangrijk dat ook Steef de Bruijn een artikel schreef in de krant. ”We staan open alles en respecteren iedereen.”, vertelde ze op Kermis FM. ”Wij vroegen hem een stuk in te sturen en dat heeft hij gedaan.”

Weer

Een krant is geen krant als er geen weer in staat. Dus zo ook in het Gayformatorisch Dagblad. Volgens de redactie is er grote kans op zonnestralen en nodige regenbogen.

Heb je de krant niet kunnen bemachtigen op de kermis. Geen probleem: hier een linkje!