Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Liefde: het geheim van de Pride Walk

20180708 Pride Walk Balonnen fit19202 C800ssl1

Een grote menigte met roze ballonnen verzamelde zich vanmorgen bij het centraal station van Tilburg. De roze loper was uitgerold voor de jaarlijkse Pride Walk. Duizenden mannen, vrouwen, transgenders, travestieten en alle soorten mensen liepen mee, richting het Piusplein.

De 27e editie van de op-en-top Roze Maandag is officieel van start gegaan met de Pride Walk. Voorzitter van Roze Maandag, Rona van der Heijden, opende de dag. “28 jaar geleden was hier niks te doen, het was de rustigste dag, en nu is het de drukste!”
De voorzitter zegt dan ook dat het geheim de liefde is die we vieren.

Ook burgemeester Weterings is trots op zijn stad. “Het is voor mij hét hoogtepunt van de Tilburgse Kermis. En de Pride Walk is een geweldig begin!”

Kilo’s make-up

Roze Maandag is natuurlijk niet compleet zonder de prachtige dragqueens. De dames geven om hun uiterlijk, en zitten dan ook uren in de make-up. Sommigen tot wel drie uur, maar het resultaat mag er wezen. En niet alleen het fleurige roze is te zien, maar ook gewaagde leren outfits, met hier en daar een puppy.

Extra maatregelen

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, het is heet! Om te zorgen dat iedereen genoeg drinkt, zijn er extra watertappunten, en sproeiertjes bij de drukste plekken. Wees verstandig en maak hier dan ook gebruik van!

En dit is nog maar het begin van de dag! Er is super veel te doen vandaag. Wil je meer weten? Vind hier een overzicht van de roze activiteiten.