Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermiswethouder Erik de Ridder: “Rode loper uit voor rolstoel op kermis”

20180708 Headers schootmobiel Mankopie fit19202 C800ssl1

Het is vaak moeilijk, zo niet onmogelijk, om te gaan en staan waar je wil op de Tilburgse Kermis als je daarvoor een rolstoel, rollator of scootmobiel nodig hebt. De gemeente wil er daarom voor zorgen dat obstakels snel verdwijnen. “Ook ik heb moeten constateren dat het gewoon niet goed genoeg is”, zegt kermiswethouder Erik de Ridder.

Vooral op het NS-plein en de Besterdring is de situatie bar en boos. Kabels die slecht zijn afgedekt, planken die te smal zijn of planken die te ver doorbuigen. “Het is op sommige plaatsen echt slecht”, aldus ervaringsdeskundige Henk Maurits. Hij laat de kermis voortaan voor gezien. “De Tilburgse kermis is nog nooit zo onvriendelijk geweest voor rolstoelers en mensen op een scootmobiel.”

Een gemeentewoordvoerster weet niet hoe het komt dat het dit jaar niet goed is geregeld. “We gaan het evalueren. Nu moeten we eerst vooruit kijken en zaken vervangen en aanpassen waar dat nodig is. We zijn daar continu alert op.”

Bij de start van de Roze Maandag waren er in elk geval op het NS-plein op verschillende plekken obstakels te vinden. Of alle zaken zijn opgelost voor de gehandicaptenmiddag dinsdag, kon de woordvoerster niet beloven. “We werken er met man en macht aan.”