Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Hobbelige gehandicaptenmiddag ‘ongekend succes’

201807xx Header gehandicaptemidag20182kopie fit19202 C800ssl1

Kan je met de rolstoel goed over de kermis? Wethouder Erik de Ridder vindt van niet. In een tweet schreef hij gisteren dat het hij nog niet tevreden was met de rolstoeltoegankelijkheid. En dat is niet handig met gehandicaptenmiddag voor de deur.

Reden genoeg voor Kermis FM om zelf eens de proef op de som te nemen. Is de situatie echt zo slecht? Radioverslaggever Rory ging zittend de kermis over en merkte dat rijden in zo’n rolstoel best eng is. ”Voor mij was het vooral spannend om over de kabelgoot te gaan. Ook was ik vrij onzeker op een heuveltje, zegt Rory.”

Rolstoelprofessionals Femke en Wendy hebben ook nog wel verbeterpuntjes voor de Tilburgse organisatie. De twee vrouwen werken voor een verpleegtehuis en komen ieder jaar met cliënten naar de kermis. ”De rolstoelvriendelijkheid kan beter. Je moet af en toe heel hard duwen en trekken.” Dat is niet fijn voor de duwer, maar ook niet voor degene die in de rolstoel zelf zit.

Verbetering

Hoewel het nog altijd een beetje behelpen is, is de situatie nu al stukke beter dan in de eerste dagen. Erik de Ridder heeft de grootste knelpunten aangepakt, waardoor de situatie alweer een stukje beter is geworden.

De gehandicaptenmiddag zelf noemt de wethouder een groot succes. ”Het is een ongekend succes. Ieder jaar zie je dat er meer deelnemers zijn en het is toch fantasties om te zien hoe die mensen dan weer kunnen genieten op het Kermis terrein’.”