Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Besterd Hub biedt onderdak aan Fortnite Kermis Hub

20180708 Headers Fortnite Besterd fit19202 C800ssl1

De populaire game Fortnite steelt de show op de Tilburgse kermis. De BusinessHub Besterd aan het Besterdplein biedt alle tien de dagen namelijk onderdak aan de Fortnite Kermis Hub waar iedereen zijn gamevaardigheden kan testen. Daarmee valt zelfs een mooie prijs te winnen. De Fortnite pop-uphub verwelkomt dagelijks ongeveer 30 tot 40 bezoekers.

Dave Ansems en Rolph Adriaansen hebben de pop-uphub op touw gezet. Ansems, zelf talentvol gamer, vertelt: “iedereen is welkom om hier Fortnite te komen spelen. Voor vijf euro kun je twee wedstrijden spelen.”

Fortnite is natuurlijk een populair spel. Rolph Adriaansen verwacht veel gamers. Ze richten zich vooral op de jeugd tot zestien jaar, maar ook oudere Fortnite-fans zijn welkom. De fans hebben straks de beschikking over meerdere schermen in de speciale gameruimte achter de BusinessHub-winkel.

Ansems en Adriaansen spreken van een uniek project. Er zijn wel online Fortnite-toernooien met prijzenpotten van miljoenen dollars, maar een fysieke Fortnite-kermishub waar meerdere mensen tegelijk spelen in een-op-eenwedstrijden tegen zo’n honderd andere mensen die ergens ter wereld achter hun gameconsole zitten, is volgens hen nog niet eerder vertoond. Voor Fortnite-fans zeker een aanrader!