Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM Podcast: 2013, de geboorte van Teevee

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar de gebeurtenissen of een thema uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen en nu. In de vijfde aflevering staat Kermis FM Teevee centraal.

Te gast zijn Annemieke van de Put en Elisa van den Broek. Zij waren vijf jaar geleden de drijvende krachten achter het begin van de tv-tak van Kermis FM. Ook Ron Schuurkes – interim directeur van Omroep Tilburg – is aangeschoven. Hij presenteert al jaren het programma Kermis Laat.

In het eerste jaar Teevee maken waren de middelen nog erg beperkt. “Daardoor was het soms even behelpen”, zegt Annemieke. Zo kwam het voor dat de camera’s van de verslaggevers op sommige plekken geen bereik hadden. Dan moest er snel worden geschakeld en een plek worden gezocht waar er wel beeld te zien was.

“Het was een jaar waarin we aan het pionieren waren. Ik had bijvoorbeeld weinig kennis van het technische aspect’’, erkent Elisa. “Toch kwam iedereen naar jou toe als ze een idee hadden en dan verwachtte ze direct antwoord. Dat kon niet.”

In 2013 is de basis gelegd voor hoe Kermis FM nu is. In dat jaar kwam ook Ron Schuurkes bij de vrijwilligersfamilie. Hij maakte voor Kermis TV al een aantal jaar programma’s, maar begon ook met werken voor Kermis FM. In 2013 werd Kermis FM gelijk ook live uitgezonden via Omroep Tilburg.

Luister/download hier de roze maandag aflevering van deze tiendelige podcastserie, en hoor de geschiedenis van deze legendarische dag!