Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermisrun langs de Piushaven en door de Cakewalk

20170725 kermisrun plattegrond header fit19202 C800ssl1

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Aanstaande zondag vindt de eerste editie plaats van de Kermisrun. Vanaf 10.30 uur zullen de deelnemers vijf of tien kilometer lopen langs allerlei kermisattracties.

Het is de eerste keer dat de Funrun in Tilburg wordt georganiseerd. Voor deelnemers is meedoen belangrijker dan winnen. Kom je als eerste over de streep, dan krijg je dezelfde medaille als de laatste loper.

Kermislopers

De Kermisrun komt voort uit een oude traditie. Vroeger, eind 19e eeuw, waren er wel ‘kermislopers’, die door de stad liepen om de kermis aan te kondigen in de stad.

Sinds ongeveer 20 jaar zijn er in Noord-Holland kermislopen waarbij een hardloopevenement gekoppeld is aan de plaatselijke kermis. In Tilburg haalt de organisatie dit jaar het wedstrijdelement uit het evenement en maakt er een Funrun van. Deelnemers kunnen op eigen tempo over de kermis kunnen lopen. En tegelijk moeten ze ook door, in en over attracties.

Heb je nog geen startnummer, maar wil je wel langs de Kermis FM studio, suikerspinkraam en de achtbaan? Schrijf je dan zo snel mogelijk in op tilburgsekermisrun.nl.