Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM Podcast: 2014, het rampenjaar

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar de gebeurtenissen of een thema uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen en nu. In de zesde aflevering staat het ‘rampenjaar’ 2014 centraal, het jaar van de brand op het kermisterrein naast de Kermis FM-studio, en de ramp met de MH17.

Te gast zijn Vera Siemons, Renske van der Zalm en Rein van Haaren. Vera presenteerde haar eerste radioprogramma op Kermis FM toen de brand uitbrak, en Renske stond op het punt om haar eerste liveprogramma op Teevee te presenteren. Ze vertellen over hoe de brand en de vliegramp hun kermis beïnvloedden, en hoe het team met de rampen omging.

Achteloos werd er een radioprogramma gepresenteerd terwijl de televisiecrew zich nerveus klaarmaakte voor de eerste live-uitzending, tot er om twee minuten voor acht op de opening van de kermis opeens een onverwachte ramp plaatsvindt: een eetkraampje vat vlam. Opeens moest er á la minute iets verzonnen en geïmproviseerd worden. Ook stortte in 2014 rampvlucht MH17 één dag voor de kermis neer. Hoe ga je om met totaal onverwachte gebeurtenissen die alles op zijn kop gooien, en hoe blijf je dan toch Kermis FM?

Luister het hier

Luister/download hier de zesde aflevering van deze negendelige podcastserie, en hoor nog veel meer leuke anekdotes!