Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Zenuwen bij de badeendenrace: ‘maar welke is eigenlijk van mij?’

20180725 Headers Badeendenrace 1 fit19202 C800ssl1

6000 (!) knalgele badeenden hadden het woensdagmiddag een heel stuk koeler dan het merendeel van de Tilburgers. In de Piushaven werd een heuse race voor de gouden vriendjes gehouden. Dat werd niet zomaar voor de lol gedaan: de opbrengst (vijf euro per eendje) gaat helemaal naar het Ronald McDonaldhuis in Tilburg. De prijzen voor het winnende eendje variëren van gratis één jaar lang rondrijden in een nieuwe Citroën tot je eigen hamburgers bakken bij McDonald’s.

50.000 eendjes (tegen de stroom in!) begeleiden is geen kattenpis
De manager van het Ronald McDonaldhuis zag het concept twee jaar geleden in Antwerpen, en besloot zich er in te verdiepen. “Toen sloeg ik nog wel even steil achterover, want het is meer werk dan je denkt om duizenden en duizenden badeendjes zomaar los te laten. Maar, het is gelukt!” lacht hij tevreden terwijl de Piushaven geel kleurt. Duikers en meerdere hogedrukspuiten duwen de eendjes (tegen de stroom in) langzaam maar gestaag voort.

Een spannende -en warme- bedoeling aan de kant
Voor omstanders was de badeendenrace naast een warme ook een spannende bedoeling. Twee omstanders turen geconcentreerd naar het water. “We hebben twee badeendjes gekocht, maar het is wel verdomde moeilijk om te zien welke nou van ons is”. Of hun eendje wint of niet deert het duo van moeder en dochter niet: ‘het is voor een goed doel!’ Van Gijzen Opticiens won de prijs voor mooiste Badeend XL.

De eendjes deden een paar uur over hun race in de Piushaven. Er is €19.325,- opgehaald met de gele drijvers.