Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Hoe overleef ik 38 graden op de kermis?

Hitteplan fit19202 C800ssl1

Zoals je weet is het de laatste tijd bloedje heet. De zon schijnt fel, je verbrandt en je probeert zoveel mogelijk te drinken en verkoeling op te zoeken. Al lukt dat niet altijd even goed. Daarom hebben wij 5 leuke tips voor je om je de dag door te laten komen met deze verschrikkelijke hitte:

1: Drink voldoende:

Het is super belangrijk om met deze hitte goed te drinken. Hier op de Tilburgse Kermis zijn waterpunten waar je je flesje water kunt vullen. Her en der zie je ze staan.

2: Draag goede kleding:

Op de kermis zie je veel mensen met korte broeken, tank-tops en open schoenen, en dat is geen overbodige luxe met deze Sahara omstandigheden. Zelfs de kamelen in de Kamelenrace zweten zich kapot.

3: Smeer je eigen goed in:

Zonnebrand is je beste vriend vandaag. De zonkracht van vandaag is zeer sterk, waardoor je sneller verbrandt. Wat nou als ik mijn zonnebrand thuis ben vergeten? Nou… Dan kun je op de kermis naar het insmeerpunt, waar je goed wordt beschermd tegen de zon. Zorg dat je dat goed bijhoudt. Zelf kun je je eigen natuurlijk ook insmeren, maar dan moet je natuurlijk wel zonnebrandcrème bij je hebben.

4: Zoek schaduw op:

Op de Tilburgse Kermis staan veel hoge attracties. Kijk of ze schaduw geven als je het een beetje warm hebt. Ook hangen overal op de kermis sproeiers die voor verkoeling zorgen. Soms vind je de schaduw ook in een attractie, zoals hier op de Nostalgische Kermis.

5: Beperk drukke inspanning:

Omdat het zo warm is, is het niet handig om jezelf druk te maken. Doe alles lekker op je gemak en zoek af en toe eventjes een momentje voor jezelf zodat je even uit kan rusten.

Dusss… Drink voldoende, smeer je op tijd weer in, draag dunne kleren, zoek schaduw op en span je niet te veel in!