Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis FM Podcast: 2015, kermismuziek

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar de gebeurtenissen of een thema uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen en nu. In de zevende aflevering staat het kermismuziek centraal.

Te gast zijn Feest DJ Maarten en Rob Janssen. Maarten scoorde op de kermis zijn hit ‘Ik wil pils’. De bewerking op het liedje ‘Took a pill in Ibiza’ van Mike Posner was niet speciaal bedoeld voor de kermis, maar sloeg daar wel enorm aan. Sindsdien maakt Feest DJ Maarten ieder jaar een kermishit. Rob Janssen kan vooral zijn ritje in de Jumper Jumper nog herinneren. De exploitant zette de attractie op standje extreem toen Rob erin zat. Hilarische radio!

Maarten en Rob zijn allebei groot fan van echte kermismuziek. “Dat hoeft niet in alle gevallen Nederlandstalig te zijn, er passen bijvoorbeeld ook dancenummers”, vindt Maarten. Rob is het daarmee eens. ”Het liedje Year of Summer heb ik ontdekt op de kermis en dat werd later een grote hit.”

Kermis FM is voor zowel Maarten als Rob erg belangrijk geweest. Maarten hield na optredens op het Kermis FM podium boekingen over en Rob was zonder Kermis FM misschien nooit begonnen met radiomaken.

Luister hier

Luister/download hier de zevende aflevering van deze negendelige podcastserie, en hoor nog veel meer leuke anekdotes!