Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Teleurstelling bij makers na vandalisme kermisdecoratie

20180726 zuurstok header fit19202 C800ssl1

Je zult ze deze kermis vast al wel gezien hebben, enorme roze bloempotten met kermislolly’s en zuurstokken. Er kwamen van veel Tilburgers lovende reacties over deze vrolijke kermisaankleding van de stad. De initiatiefnemers van deze kermisbeelden hebben dit met veel enthousiasme voor de gemeente Tilburg en kermisbezoekers gemaakt. Dubbel zo triest dat deze vrolijke beelden na één dag kermis al het slachtoffer van vandalisme waren.

Vandalen trokken de lolly’s uit hun sokkels en braken de zuurstokken doormidden. De restanten werden gebruikt als afvalbak. Zelfs de zware houten platen waarmee de potten afgedekt waren, werden eraf getrokken. De losse stukken lolly en zuurstok liggen inmiddels verspreid door de stad. Volgens omstanders is overmatig drankgebruik de oorzaak van dit vandalisme.

Tijdens de Kermis FM Updeet vertelde een boze en teleurgestelde initiatiefneemster dat haar man en personeel er ”vol enthousiasme mee bezig zijn geweest”. Ze was dan ook best verbaasd over het feit dat ze na een dag al kapot waren: ”ze stonden nog geen dag, toen waren ze al kapot”.