Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis een attractie rijker: rariteitenkabinet Jaozeetie

20180727 headers joazeetie fit19202 C800ssl1

De kermis is al een tijdje aan de gang, maar in de laatste dagen is er toch nog een attractie bijgekomen: de Jaozeetie. Maar wat is dat dan?

“De Jaozeetie is een rariteitenkabinet: een grote kast met vijftig vakken, en in elk vakje zit iets uit de Tilburgse geschiedenis,” aldus bedenkster Noortje van Venroij. “We hebben bijvoorbeeld de laatste adem van koning Willem II, of de eerste harde krul van Roy Donders die afgebroken is, die heeft hij zelf afgestaan”. Ook het shirtje dat kermiswethouder Erik de Ridder aanhad toen hij met Ron Schuurkens in de Katapult een frietje probeerde te eten voor het programma Kermis Laat.

Het rariteitenkabinet is tot stand gekomen met behulp van Awesome Foundation, een goed doel dat ‘awesome’ ideeën sponsort met een bedrag van 1000 dollar.

Laatste dagen

De Jaozeetie is de laatste drie dagen van de kermis open en te vinden op het NS-plein. Je kunt er tussen 14:00 en 19:00 terecht.

De Ridder is een groot fan van de nieuwste aanwinst. Hij wil kijken of de expositie ook na de kermis nog ergens tentoongesteld kan worden.