Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

KERMIS FM PODCAST: 2017, DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER KERMIS FM

20180710 Header Radio Microfoon fit19202 C800ssl1

Dit jaar is Kermis FM precies tien jaar dé radio- en televisiezender van de Tilburgse Kermis. Om dit te vieren hebben we negen podcasts gemaakt, één voor elk jaar. Daarin worden per jaar de gebeurtenissen of een thema uitvoerig besproken door de hoofdpersonen van toen en nu. In negende aflevering staan de onzichtbare maar onmisbare figuren van Kermis FM centraal: het bestuur.

Te gast zijn Marcel van Gool, vertrekkend secretaris, en Annelies Kruijthoff, de nieuwe secretaris.

“Ik komt totaal niet uit de mediawereld”, vertelt Kruijthoff onder meer. “Ik begon om een beetje bier te tappen op het VIP-deck, waar de gemeente en sponsoren komen. Toen raakte ik aan de praat met Marcel, en zo ben ik in het bestuur gerold.”

Van Gool: “Ik loop sinds 2015 mee. Twee vrienden van mij zaten destijds in het bestuur en die waren super enthousiast. Ik kwam graag een kijkje nemen en ik was volslagen verbaasd, in de positieve zin van het woord. Toen ben ik er vrij snel ingestapt.”

Kermis FM zette grote stappen met Van Gool in het bestuur. “We kunnen nu zeggen: in 2019 gaan we sowieso door. Dat was een paar jaar terug niet. Toen waren er best een aantal spannende momenten.”

Luister/download hier de aflevering van deze podcastserie, en hoor nog veel meer leuke verhalen.