Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Persconferentie Kermiswethouder: Feitjes en weetjes over de Tilburgse Kermis 2018

20180729 header persco erik de ridder fit19202 C800ssl1

Ondanks de rijke geschiedenis van de Kermis, waren er dit jaar nog steeds een flink aantal eerste keren te vinden op de Kermis. Kermiswethouder Erik de Ridder gaf vandaag zijn traditionele persconferentie. Dit jaar in het Tirolerdorp op het NS-plein.

Zo is er voor het eerst in de geschiedenis geen regen gevallen op de Tilburgse Kermis. Sterker nog, afgelopen donderdag was het zelfs de warmste plek van Europa! Ook was de kermis het eerste evenement waar de politie werkte met speciale koelvesten. Verder was er dit jaar de eerste editie van de kermisrun en wordt de vuurwerkshow voor het eerst aangevuld met een lasershow.

Maar de vergelijkingen met eerdere jaren kunnen natuurlijk ook niet uitblijven. Zo waren er veel minder aanhoudingen dan vorig jaar, slechts 16. Ook de brandweer had het rustig tijdens de kermis, zij hoefden maar 3 keer uit te rukken, waarvan 1 keer voor een aangebrande tosti. Er waren relatief weinig verwondingen dit jaar. Wel is er een lichte stijging in het aantal behandelingen bij de EHBO-posten, maar dit komt voornamelijk door kleine wondjes en blaren door het dragen van slippers. Ook online heeft de Kermis een groter bereik gehad deze editie. Op Twitter zijn er zo’n 21.000 berichten gedeeld, een stijging van enkele duizenden tweets.

De Kermis van 2018 stond in het teken van diversiteit, zo kon je op Roze Maandag trouwen in de Pink Chapel. Een primeur was de junior kermiswethouder. De 10 jaar oude Chistiano mocht een dag lang meelopen met Erik de Ridder.

We spraken Erik de Ridder na afloop van de persconferentie:

Maar het belangrijkste feitje dat de Kermiswethouder meldde: het was dit jaar een jubileumjaar voor Kermis FM. Wij verzorgen nu met 230 vrijwilligers al 10 jaar radio, tv en internet vanaf de Kermis. En dat doen we met heel veel plezier!