Kermis FM News header
Roze Maandag
Tilburgse Kermis 2023

• LIVEBLOG Roze Maandag •

20230724 Roze Maandag Pride Walk Kermis FM 0079

Heel Tilburg kleurt vandaag roze! Het is Roze Maandag! We vieren dat je mag zijn wie je wil zijn. Via dit liveblog volg je wat er allemaal gebeurt op de gezelligste en drukste dag van de Tilburgse Kermis.

Het liveblog is gesloten! Lees hier nog eens terug wat er allemaal gebeurde.

• 17:40 Een tevreden wethouder

Kermiswethouder Maarten van Asten is tevreden over Roze Maandag tot nu toe. ''Het is fantastisch. Je ziet dat mensen hier enorm naar toe leven, ze maken er echt een jaarlijks uitje van. Dat is fantastisch, dat betekent heel veel.''

Ook dit jaar zijn er weer veel drag queens op Roze Maandag. Van Asten sluit niet uit dat hij zich ook een keer laat transformeren tot drag queen. ''Het is niet iets wat ik per se volgend jaar zou willen doen, maar zeg nooit nooit.''

• 17:05 It's Raining Men...

Al de hele middag vallen er wat regenbuien in Tilburg. Maar op de Korte Heuvel is de sfeer nog steeds geweldig!

• 14.25 Roze Maandag officieel geopend!

Roze Maandag is nu écht begonnen. Het grootste lhbti-evenement van Brabant is officieel geopend in de Bierhal op het Stadhuisplein. Inmiddels is er een gezellig feestje losgebarsten in de Bierhal, Sieneke en Frans Bauer zetten de boel flink op z´n kop!

• 14.05 Zien en gezien worden

Het is zien en gezien worden op de Roze Maandag in Tilburg. Iedereen heeft flink z'n best gedaan om er fantastisch uit te zien!

• 13.20 Pride Walk trekt door Tilburg

De traditionele Pride Walk is begonnen! Een gigantische roze stoet trekt vanaf het station naar de Bierhal. Onder meer kermiswethouder Maarten van Asten loopt mee, net als Frans Bauer en Sieneke. Gelukkig werkt het weer goed mee: het is droog!

• 13.04 Roze Maandag Express aangekomen

Na een reis van ruim anderhalf uur is de Roze Maandag Express aangekomen in Tilburg. De meeste passagiers lopen nu naar de uitgang van het station, waar zometeen de Pride Walk gaat beginnen.

• 12.30 Attracties versierd

Veel kermisattracties zijn al helemaal in Roze Maandag-sferen. Zo is de Tornado op het NS-plein al helemaal versierd met ballonen.

• 11.55 Gezelligheid in de trein

De feestvierders in de Roze Maandag Express maken er onderweg al een gezellig feestje van. Er wordt gezongen en veel mensen eten nog even een hapje.

Aan boord zitten onder meer drag queens. Verslaggever Arjan Spoormans spotte ook twee mensen die verkleed zijn als hond.

• 11.41 Roze Maandag Express vertrokken

De Roze Maandag Express is zojuist vertrokken van Amsterdam Centraal. Zangeres Sieneke mocht de trein officieel 'wegblazen' op het station.

De trein rijdt nu verder naar Utrecht en Den Bosch. Om 13.03 arriveert de Roze Maandag Express in Tilburg. De meeste passagiers haken bij aankomst gelijk aan bij de jaarlijkse Pride Walk, die vanaf het station naar de Bierhal trekt.

• 11.21 Voorpret in Amsterdam

Op Amsterdam Centraal zijn de eerste Roze Maandag-vierders al gespot. Op spoor 5A speelt een blaasorkest al gezellige feestnummers.

Je volgt Roze Maandag ook via www.kermisfm.nl/live!