Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Dègge bedankt zèèt dè witte! De hoogtepunten van Erik de Ridder

20180710 Header Erik De Ridder fit19202 C800ssl1

Het is misschien wel de leukste bijbaan voor een wethouder in Tilburg: de officiële baas zijn van de kermis. Erik de Ridder kan erover meepraten. Vijf jaar lang was hij kermiswethouder. Vandaag nam hij afscheid van de Gemeente Tilburg, en dus ook van de kermis.

De Ridders avontuur als kermiswethouder begon in 2014. Nog voordat de kermis begon vertrouwde hij ons toe dat hij eigenlijk niet zo’n waaghals is. “Ik ben wat gevoelig voor hoogte en al te veel snelheid om mee heen. Dus ik stap er niet altijd even fris meer uit”, aldus de kersverse kermiswethouder toen.

Hoogtevrees of niet, De Ridder leek helemaal in z’n element op de kermis. Meteen tijdens zijn eerste editie als kermiswethouder hebben we hem daarom officieel geridderd. Met een likstok, dat wel. Het blijft natuurlijk wel kermis.

Vanaf dat moment was De Ridder tot ons groot plezier niet meer weg te slaan achter onze microfoons en voor onze camera’s. We spraken hem dagelijks in onze studio, waren erbij toen hij (ondanks zijn hoogtevrees) een ritje waagde in de Chaos en aten een frietje met hem in de katapult.

Als aandenken één minuut lang hoogtepunten van Erik de Ridder.

Ook voor onze fotocamera’s deed hij het goed. Deze kiekjes willen we je niet onthouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kermis FM (@kermisfm) op 11 Apr 2019 om 9:35 (PDT)

De Ridder heeft inmiddels al een nieuwe baan: nog deze maand gaat hij aan de slag als watergraaf. Dat gaat hij vast en zeker heel goed doen, maar eerlijk is eerlijk: we gaan hem missen. Dus Erik, dègge bedankt zèèt dè witte!