Kermis FM News header
Roze Maandag
Tilburgse Kermis 2023

De Valse Start: de enige goede start van Roze Maandag

20220724 valse start KERMISFM 2255 SMALL

Roze Maandag is een van de grootste happenings van de Tilburgse Kermis. Officieel begint het programma tussen 11.00 en 12.00 uur op maandag, maar eigenlijk is het zonde om dán pas te starten met het regenboogfeest als de maandag 24 uur duurt. Daarom kent de Tilburgse Kermis óók het fenomeen ‘De Valse Start’, waarbij we gewoon lekker om 0.00 uur alvast starten met feesten!

En zelfs al vóór De Valse Start…

Zo’n vroeg begin betekent ook dat de kleurrijke feestvierders al vóór 0.00 uur de straten beginnen te vullen. Mensen maken zich in de stad op voor het op een na grootste pridefeest van Nederland. Daarom is er ook al het een en ander te doen tijdens De Valse Start. Waaronder op Kermis FM: Elger van der Wel telt af naar Roze Maandag én naar een heel bijzonder nieuwsbulletin (iets met een condoom… wordt in ieder geval lachen). En Lars Mulitze interviewt Freek Reffeltrath, de voorzitter van de Stichting Roze Maandag. Vanaf 0.00 uur gaan we dan het eerste uur van Roze Maandag knallen.

DragWars

Als kers op de taart doen we ook live verslag van een ontzettend tof evenement in Capt. J’s Hurricane (voorheen De Lollipop). Daar houden ze namelijk de DragWars: een van de grootste en drukst bezochte dragqueenverkiezingen van Nederland. Hier kiest een vakkundige jury de Miss Travestie Tilburg. En hier wordt serieus talent geboren: Deboraah Sache de Nevez, de winnares van vorig jaar, won later dat jaar de Miss Travestie Holland-verkiezing. De show wordt gepresenteerd door miss Dee Dee Janssens en is gratis toegankelijk voor iedereen! En ná de verkiezing gaat het feest door tot 04.00 uur.