Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermiswethouder Dols tilt Tilburgse Kermis naar een hoger niveau

Header kickoff fit19202 C800ssl1

Alleen maar hoogtepunten op de kermis dit jaar. Letterlijk. Het reuzenrad is terug van weggeweest, er komt een zweefmolen en op dinsdag is er een heuse high tea ver boven het kermisterrein. Deze en andere plannen maakte kermiswethouder Rolph Dols dinsdag bekend tijdens de officiële kick-off in Tilburg.

De kick-off van de kermis begint inmiddels traditie te worden. Ieder jaar rond juni trommelt de gemeente tientallen journalisten, partners en exploitanten op voor de bekendmaking van alle plannen. Dit jaar was de kick-off zelfs belangrijker dan ooit. Terwijl we normaal in november al van de eerste attracties weten, bleef het dit jaar maandenlang opvallend stil bij de gemeente.

Nu weten we gelukkig meer! Net als vorig jaar kun je je wagen in de breakdance en achtbaan Supermouse XXL. Ook de Kermisrun komt terug. Het hardloopevenement wordt dit jaar echter niet pas in het laatste weekend gehouden, maar al op de tweede dag, als je nog helemaal fit bent. Geen smoesjes meer dat je moe bent van dagen kermissen dus! Ook de kermiswethouder trekt de loopschoenen uit de kast en rent mee!

Meedoen aan de kermisrun is niet alleen langs attracties rennen, maar ook erdoorheen. Vorig jaar was de eerste editie.

Geen kermis zonder reuzenrad, zou je zeggen. Toch moesten we het vorig jaar zonder doen. Reuzenrad The View haakte toen af. Dat wil de gemeente niet nog een keer laten gebeuren en dus is er flink in de buidel getast. Er wordt 37.000 euro neergelegd om reuzenrad SkyWheel te verwelkomen op de kermis. Hij staat op een nieuwe plek: het Stadhuisplein, pal naast de Katterug.

Niet alleen voor snel ronddraaiende attracties en vette happen moet je deze zomer op de kermis zijn. Ook voor theaterliefhebbers is de Tilburgse binnenstad straks the place to be. Naast een circus komt dit jaar namelijk ook LunaLunaLuna naar Tilburg. Het theaterkermis ging vorig jaar op het laatste moment niet door; de attractie voldeed toen niet aan de keuringseisen.

Duikboot
Voor de bekendmaking van alle attracties had kermiswethouder Dols een wel heel bijzondere locatie weten te regelen: een gigantische opblaasbare duikboot. De Tilburgse Toppers kwamen er een moppie zingen en ook Jet Suikerspin dook nog even op. Zij gaat dit jaar weer langs scholen om te vertellen over de kermis.

Deze diashow vereist JavaScript.

Helemaal toevallig is de keuze voor de gele onderzeeër trouwens niet. De duikboot is er dit jaar ook tijdens de kermis, speciaal voor iedereen die eens wat anders wil dan een simpel worstenbroodje, bakje kibbeling of frietje met op een alledaagse locatie als een, we noemen maar wat, restaurant (saaaaai). In de ‘Yellow Submarine’ kun je straks terecht voor een heus viergangendiner.

Kermiswethouder Rolph Dols
Rolph Dols was misschien wel het meest zenuwachtig van allemaal. De kick-off was zijn allereerste optreden als nieuwe kermisbaas en dus moest hij heel wat handjes schudden en media te woord staan. Daarbij leek hij helemaal in z’n element, bijna alsof hij het al jaren doet. Misschien wel dankzij de tips die voorganger Erik de Ridder hem meegaf: