Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Een tikkie hoogtevrees of niet… wethouder Dols heeft er zin in!

IMG 6161 fit20482 C1365ssl1

Jij ook al zo’n zin in de Tilburgse Kermis? Kermiswethouder Rolph Dols in ieder geval wel! In een exclusief interview aan Kermis FM laat de nieuwe kermisbaas weten dat hij niet kan wachten tot de attracties vrijdag opengaan.

Het wordt dit jaar Dols’ allereerste editie als kermiswethouder. In mei nam hij het stokje over van Erik de Ridder. Zenuwachtig voor z’n eerste jaar in functie lijkt hij niet, tijdens ons gesprek met hem klinkt vooral het enthousiasme door.

Nu de kermis dichterbij komt, is de kermiswethouder drukker dan ooit. Maar voor een interview met Kermis FM wilde hij graag even tijd vrijmaken.

1. Hoe heb je je voorbereid op de komende tien dagen?
“Vooraf heb ik al een paar keer eraan mogen ruiken. Bij de kick-off en de aankomst van de exploitanten kreeg ik al wel een goed beeld van wat me te wachten staat. Vooral dat laatste vond ik enorm indrukwekkend, het zijn er zoveel!”

Wethouder Dols tijdens de kick-off

2. Ben je eigenlijk wel een beetje een kermisfan?
“Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alle kermissen in het land af ga. Maar met de Tilburgse Kermis heb ik wél een speciale band, dat is voor mij jeugdsentiment. Ik ben opgegroeid in Sittard, maar oma woonde in Tilburg. In de zomer ging ik daar vaak logeren en naar de kermis. Ik zal toen een jaar of zeven geweest zijn. Op zo’n klein menneke maakte dat reusachtige kermisterrein enorme indruk.”

3. Had je toen ook een favoriete attractie?
Lachend: “Dat was zonder twijfel de rups.”

Grote kans dat de kermiswethouder deze attracties even overslaat

4. En hoe is dat nu? Waar ga je allemaal in? Moeten we nog ergens rekening mee houden wat betreft hoogtevrees en misselijkheid?
“Ik laat het allemaal maar over me heen komen, maar op het Stadhuis is me al vriendelijk meegedeeld dat ik ‘overal in mot’. Qua hoogtevrees steek ik heel gek in elkaar. Op een schuin dak word ik enorm zenuwachtig, maar een luchtballon, zweefvliegtuig, helikopter… Allemaal helemaal geen probleem. Ik durf dus overal wel in, maar hoe ik eruit kom… Dat gaan we meemaken.”

5. En nog een belangrijk onderdeel van de kermis: eten! Nog voorkeuren?
“Vroeger was ik helemaal gek op van die zoete snoepkogels. Ik kan me nog herinneren dat destijds in de snoepkraam een hele grote, chique meneer stond. Dat hoorde er helemaal bij en vond ik heel leuk. Tegenwoordig maak je me gelukkiger met hartig. Een worstenbroodje gaat er altijd wel in.”

6. Waar kijk je nou de komende tien dagen het meest naar uit?
“Eigenlijk gaat het helemaal niet over mij, ik hoop dat iedereen de kermis weer kan omarmen. Het meest trots ben ik op de diversiteit en inclusiviteit: we hebben een roze dag, een prikkelarme blauwe dag. Als alle verschillende groepen een fijne kermis kunnen hebben, is mijn eerste editie gewoon geslaagd.”

Meer weten van kermiswethouder Dols? Je gaat ‘m ongetwijfeld nog veel horen (en zien) bij Kermis FM! Elke dag om 16.30 uur komt hij even een praatje maken bij ons in de studio.