Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Nichtjes ‘Luchtbuks Ria’ (99) nemen traditie over

20180708 Headers Schiet Ria 2017 fit19202 C800ssl1

Luchtbuks Ria, wie kent haar niet. Ze schiet al vanaf dat ze 16 is elk jaar een foto in de schietkraam en dit wil ze zeker tot haar honderdste blijven doen.

Kermis FM heeft bij haar tachtigste schietjubileum (2015) een documentaire over haar gemaakt. Ook werden alle geschoten foto’s tentoongesteld.

Maar nu is er een probleem. Ria is dit jaar ziek. Ze heeft al een 2 weken last van een hardnekkige longontsteking. Er is daarom een hele kleine kans dat ze dit jaar komt. Haar drie nichtjes Machteld, Janne en Noor gaan dit jaar voor haar een foto proberen te schieten.

De drie meiden krijgen instructies van kermisexploitant Edwin de Haan: ‘Knijp je linkeroog dicht en dan kijk je tussen de gleuf op de buks en het puntje in het vizier’.

Na heel wat proberen hebben ze alle drie een keer raak geschoten. Noor had wel eens eerder met haar tante geschoten: ”Ze is erg zelfverzekerd als ze schiet. Als het even niet lukt geeft ze een brul. Het ligt dan aan het geweer of aan iets anders, nooit aan haar zelf.”

De Haan hoopt dat Ria toch nog komt dit jaar: “ze is altijd welkom.” Dat vindt de concurrentie ook. Bij schietsalon Reijnders Schimmelpennink hangt een foto van Ria. De eigenaar biedt aan haar met een taxi op te halen. Stichting Ambulance Wens is ook beschikbaar.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat Ria weer beter wordt en dat ze volgend jaar wel kan schieten. Wij wensen haar heel veel beterschap!