Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Dit zijn dé attracties voor echte krachtpatsers en durfallen

Bericht Header Katapult fit19202 C800ssl1

Voor de echte krachtpatser en durfal is er genoeg te doen op de kermis. Wat dacht van je de katapult? Of wil je verrast worden bij het Fire Department? Onze verslaggever trok een paar bezoekers aan hun mouw na hun beproeving!

Blijven hangen
Vijftig euro is op de kermis makkelijk verdiend: je hoeft er alleen maar voor aan een metalen stang te hangen. Twee minuten lang. Dat klinkt misschien makkelijk, maar aan de krachtpatsers die een poging waagden te zien valt het nog niet mee. Ook de tienjarige Rens probeerde het, maar hield het net geen minuut vol. “Ik hing aan mijn vingertoppen, maar ik gleed weg, want de stang is te rond. Het is zeker zwaar!”

Surprise!
Wie van verrassingen houdt moet het Fire Department eens proberen. In deze knotsgekke attracties kom je steeds nieuwe obstakels tegen. Soms loop je door een draaiend rad heen en dan glij je weer als een echte brandweerman of vrouw van de brandweerpaal. Volgens Cynthia van 26 is vooral de trilplaat grappig.

De lucht in
Al van grote afstand hoor je deze durfallen gillen: de bezoekers van de Katapult. In een bal word je met z’n tweeën de lucht in gebonjourd. Klinkt dit als jouw droomattractie? Voor Jordy van dertien was het niet zo spannend. ”Het viel mee, ik had het enger verwacht”, zegt hij met een rustige uitdrukking op zijn gezicht. Zijn moeder, die aan de kant is blijven kijken, vond het echter heel wat spannender aan haar gezicht te zien!

Schiet maar raak!
Niet geschoten is altijd mis. Dat geldt ook zeker voor de schiettent! Er zijn vrolijke prijzen te winnen voor bezoekers die de ballonnen, touwtjes of schijven weten te raken. ”Er komt van alles aan bezoekers naar de schiettent”, weet een medewerker. ”Mannen, vrouwen en ook kinderen. Soms vinden vrouwen het een beetje eng, maar dan leg ik ze het uit en dan zie ik ze de rest van de week terug komen!”