Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Jongerenfeest zonder bier: Bizzey en Emma Heesters treden op in Spoorzone

Legends of tomorrow

Jonge fans van pop en hiphop zijn zondag (bijna) allemaal in de Spoorzone te vinden. Daar treden in de middag en avond bekende artiesten als Bizzey en Emma Heesters op. Bijzonder: op het festival Legends of Tomorrow ben je juist vooral welkom als je jonger dan 18 bent. Zo wordt er geen bier geschonken.

'100 procent feest, 0 procent alcohol en fantastische artiesten', schrijft de organisatie zelf op haar website. Er zouden te weinig feesten zijn voor jongeren, waardoor dit alcoholloze festival het levenslicht zag. Buiten Legends of Tomorrow kan je namelijk bijna niet om alcohol heen: bij iedere bar, bijna elke eetkraam en horeca langs het kermislint is er wel een goudgele rakker te krijgen.

Negen acts en game area

In de Spoorzone, in de buurt van de Koepelhal, is daar vanaf 16.00 uur geen sprake van. Emma Heesters, Bizzey, Maks, Alessio, Kleine John & Chavanté, Joyliana, Calvin Rigter, Fatguys, Dennis Beso geven er een mooie show weg. En van die negen acts geniet je met kartonnen trays vol frisdrank. Maar op het festival is niet alleen muziek. Er zijn in foodtrucks veel verschillende hapjes te krijgen.

Daarnaast is er een grote game area waar festivalgangers het tegen elkaar op kunnen nemen met de games FIFA en Rocket League, een spel waarin wordt 'gevoetbald' met auto's. De Gamingstage wordt gehost door één van de meest bekende gamers van de Benelux: Paraduze.

Gratis

Het festival is verder helemaal gratis. Dus wie nog langs wil komen is welkom. De laatste act sluit pas om 22.00 uur af. Ben je ouder dan 18, maar wil je toch Bizzey en Emma Heesters zien? Je mag gewoon naar binnen, maar alleen als je het goed vindt om nuchter te blijven.