Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

5 tips tegen warmte op de kermis

20190723 HITTE CLEAN 0916 fit20482 C853ssl1

Met de aanhoudende warmte van afgelopen dagen is het belangrijk om je hoofd (en de rest van je lichaam) koel te houden als je lekker op de kermis wil paraderen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat je veilig kan genieten van de kermis.

Tip 1 Drink veel water

De gemeente heeft een aantal extra waterpunten geplaatst om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan hydrateren. De punten staan duidelijk aangegeven en zijn te vinden bij het Tiroler dorp, de bierhal, de Muzentuin, de Paleisring (west- en oostkant), het Piusplein (noord- en zuidkant).Bij de EHBO-posten op het Koningsplein en de Spoorlaan was al water te krijgen. Neem dus een flesje mee zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze faciliteiten.

Tip 2 Zwembadjes

Veel horeca-exploitanten hebben zich ook gewapend tegen de warmte door verkoelende badjes neer te zetten voor hun klanten. Als je dus op zoek bent naar een terrasje, probeer een plek te bemachtigen waar je lekker kan afkoelen in een zwembadje.

Tip 3 Sproeiers

Bij veel attracties zijn sproeiers te vinden waardoor je ook onderweg even door een verkoelende nevel kan lopen. Niet alleen op de kermis heb je deze mogelijkheid, ook veel café’s op het Pieter Vreedeplein en de Stadhuisstraat spuiten om het half uur zo’n verkoelende nevel de wereld in en op het Piusplein wordt zelfs een sproei-installatie neergezet.

Foto: Annemieke van Put/ Kermis FM

Tip 4 Verkoelende sjaals

Kom je met de trein of de bus naar de kermis? Dan is het wellicht een goed idee om even onder de brug bij het NS-plein te kijken want hier worden verkoelende sjaals verkocht.

Tip 5 Pas op met alcohol

Op de kermis drinkt iedereen natuurlijk graag een pilsje maar helaas heeft je lichaam ook veel water nodig om alcohol weer af te breken. Probeer daarom elk glas alcohol af te wisselen met een glas water (of iets anders waar geen alcohol in zit) om er voor te zorgen dat je niet uitdroogt en het feestje lekker door kan gaan.