Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kapot onderdeel zet attractie Reactor stil

20180728 Header Reactor fit19202 C800ssl1

De Reactor is gesloten. Volgens eigenaar Niek Moonen kwam de attractie woensdagochtend stil te staan.

Niek opende vanochtend als elke andere morgen. Het enige verschil: zijn attractie stopte er vrijwel meteen weer mee. Volgens Niek registreerde één van de boordcomputers een niet-werkende frequentieregelaar – nodig om de snelheid van de attractie goed te krijgen. “De frequentieregelaar kan in principe hogere temperaturen aan, maar de warmte is een hele grote oorzaak.”

Niek heeft inmiddels de hulp ingeschakeld van een Parijse monteur (die voor benodigde onderdelen ook nog eens via Groningen moest rijden). Er wordt nog de hele avond geprobeerd de huidige frequentieregelaar te repareren. Niek: “Het is altijd vervelend als je attractie stilstaat. Het scheelt nog dat er vanwege de hitte wat minder mensen op de kermis waren, maar nu het weer drukker wordt loop je geld mis.”

Mocht het niet lukken om de frequentieregelaar te repareren, dan zit er niks anders op dan een nieuwe regelaar uit Groningen te laten komen. Niek kan daarom nog niet precies zeggen wanneer zijn Reactor weer opengaat. Hij is er echter van overtuigd dat het deze kermis nog gaat lukken.

De Reactor won vorig jaar nog de Kermisprijs in de categorie grootvermaak.