Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

PODCAST #4 – De kermis iedere dag weer helemaal schoon

20190722 Podcast header CLEAN 0296 fit20482 C853ssl1

Kermis FM vertelt je tien dagen lang wat er op en rond de kermis gebeurt. Maar heb je daar nog niet genoeg aan en wil je echt ALLE ins en outs weten, dan hebben we iets leuks voor je! Een übertoffe 5-delige podcastserie! In aflevering 4 hebben zitten Myrthe van der Putten en Jasper Stads samen met Kevin van Assouw en Joost Geboers, de mannen die het kermisterrein tien dagen lang schoonhouden.

De uitgaansbuurten zijn zonder twijfel het vuilst. Dat ligt volgens Kevin en Joost niet aan de bezoekers, maar aan de horeca zelf. Er zijn café-uitbaters die hun afval na sluitingstijd op straat gooien of lukraak bij de containers op straat te zetten.

Kermisbezoekers zelf doen elk jaar juist meer en meer moeite om het terrein schoon te houden. “Mensen hebben meer besef om het afval in de kliko’s te gooien”, vertelt Kevin. “Maar op de ochtend na Roze Maandag lijkt het wel of er een concert van de Toppers is geweest.”

Denk de komende dagen dus eerst aan Joost en Kevin voor je een bekertje op de grond gooit. Benieuwd naar meer vuilnisverhalen op de kermis? Luister dan zeker de volledige aflevering!

Je kunt de podcast ook beluisteren via verschillende podcast-apps. Een overzicht kun je hier vinden.