Kermis FM News header
Wekdienst

24 juli: Heel Tilburg kleurt roze

20220725 Pride Walk KERMISFM 7139

Goeiemorgen! Het is 24 juli, oftewel: Roze Maandag! In Tilburg draait alles vandaag om liefde, inclusiviteit en diversiteit. We vieren dat je mag zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten. Wil je liever luisteren dan lezen? No problem: de wekdienst is er ook in audio-vorm.

Het weer

Een beetje hetzelfde als de afgelopen dagen. Het wordt zo'n 21 graden. Er is kans op wat buien, maar dat mag de pret niet drukken.

4 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Roze Maandag begint vandaag al een beetje in Amsterdam. Om 11.41 uur vertrekt vanaf daar de Roze Maandag Express. Deze speciale trein brengt heel wat enthousiaste mensen (via Utrecht en Den Bosch) naar Tilburg. Onderweg bouwen ze alvast een gezellig feestje.

2️⃣ Om 13.15 is het tijd voor de traditionele Pride Walk. De bonte stoet vertrekt vanaf het station en gaat vanaf daar naar de Jupiler Bierhal, waar Roze Maandag officieel wordt geopend.

3️⃣ Overal in de stad zijn gezellige feestjes waar je naartoe kan. Zo kun je in de Spoorzone terecht op een speciale roze editie van het Road Show Festival. En in de Muzentuin is het gratis festival Holy Pink.

4️⃣ Ook in de Kermis FM-studio gaan we een feestje bouwen. Onder meer Marco den Hollander komt langs, net als Priscilla Ophof en Zanger Alex.

Deze dj's ga je horen

🕙 Vanaf 11 uur: Dylan Verstappen

🕐 Vanaf 13 uur: Luc van den Heuvel

🕒 Vanaf 15 uur: Edwin Noorlander

🕔 Vanaf 17 uur: Barry Paf & Stevan van der Voet

🕖 Vanaf 19 uur: Mike Jupijn

🕘 Vanaf 21 uur: Leslie Gerssen

🕚 Vanaf 23 uur: Jur van Gestel

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Het was al vroeg druk op de kermis. Om 10 uur begon de jaarlijkse Kermisrun. Deelnemers aan het hardloopevenement sprintten onder meer door de LocHal en de bioscoop. Ook maakten ze een tussenstop bij de Reactor, de Breakdance en de Aeronaut.

2️⃣ Om 11 uur was het tijd voor een momentje van bezinning. In de botsauto's was de traditionele Kermismis. Tientallen exploitanten en andere geïnteresseerden zaten ademloos te luisteren op klapstoeltjes of in één van de botswagentjes.

3️⃣ Het was behoorlijk stil op de kermis tussen 12 en 14 uur. De kermis was twee uur lang 'prikkelarm', speciaal voor mensen die niet goed tegen harde muziek kunnen.

Gisteren in beeld

Het was weer mega gezellig op de kermis!

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 11 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze website en app.