Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Ron Schuurkes stopt ermee, einde tijdperk Kermis TV

20180723 Kermis Laat Header CLEAN 2 fit20482 C853ssl1

Ron Schuurkes stopt als presentator van Kermis TV en Kermis Laat. Na achttien jaar gelooft hij dat hij alles wel eruit heeft gehaald.

Schuurkes kon in de afgelopen jaren op veel vaste kijkers rekenen voor zijn talkshow samen met Ferry van de Zaande. Voor de kermis dit jaar begon, maakte hij al zijn keuze dat het mooi is geweest. Donderdagmiddag maakte hij het officieel bekend. “Ik loop er al een paar jaar mee te worstelen. Ik heb alles al gedaan en heb niet het gevoel dat ik echt nog iets kan toevoegen. Daarnaast kost het ook gewoon veel tijd en werk.”, vertelt Schuurkes. “Misschien ben ik zelfs al te lang doorgegaan.”

Ferry en friet

Door te stoppen bij Kermis TV moet Schuurkes wel zijn vaste kermismaatje Ferry missen. Of toch niet? “Frans van der Meer (de poppenspeler achter Ferry van de Zaande) en ik zijn een geoliede machine. We werken het hele jaar door veel samen. We kunnen ons nu op andere dingen concentreren, bijvoorbeeld juist de poppen.”

Friet eten in attracties is wél echt verleden tijd voor Schuurkes. “Dat deden we tien jaar geleden voor het eerst en omdat mensen er naar bleven vragen, ging ik ermee door. Dat is een paar keer leuk maar op een gegeven moment is het klaar.”

Hoogtepunt

Achttien jaar lang was Schuurkes verbonden aan Kermis TV. Zes daarvan presenteerde hij ook op Kermis FM zijn programma Kermis Laat. Na al die tijd een hoogtepunt opnoemen vindt Schuurkes moeilijk. “Ieder jaar stond de humor, droogheid en schraalheid voorop. Het was eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten. Maar het mooiste vond ik toch wel hoe serieus mensen reageerden op onze satire. Het leeft echt, ik heb zoveel reacties gekregen op mijn besluit.” Dat gaat Schuurkes wel het meeste missen. “Het is heel gek om te zeggen, maar eigenlijk heb ik niet zoveel met de kermis. Maar de mensen op de kermis zijn me wel dierbaar, die ga ik ontzettend missen.”

Wat overblijft is achttien jaar aan beeldmateriaal. Kijk hier een aflevering van tien jaar geleden terug:

Ook zes jaar Kermis Laat is nog terug te kijken via deze afspeellijst: