Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Winnaar Consumptieprijs: Beach Bar brengt het strand naar Tilburg

20190727 kermisprijzen HEADER 4836 fit20482 C853ssl1

Zon, zee en strand zijn de ideale ingrediënten voor een locatie van een beachclub. Dit jaar hoef je er niet zo ver voor te reizen, want ook de Tilburgse kermis heeft een strand! Bij de Heuvelring kun je terecht bij de Beach Bar. Exploitant Piet Albers vertelde ons vandaag in de stromende regen alles over deze ‘hotspot’.

Het is de eerste keer dat de Beach Bar op de Tilburgse Kermis staat. Volgens Piet is het idee hierachter om wat ‘anders’ te doen dan de andere horecagelegenheden op de kermis. Dit hebben ze al gedaan met het Tirolerdorp op het NS-Plein, maar voor dit jaar wilde ze wat extra’s hebben. ”We hadden de wens voor een tweede dorp. Na een idee van mijn vader hebben we bedacht om hier een beachclub van te maken,” aldus Piet.

Het weer mag de pret niet drukken

”Er is een hoop belangstelling voor de Beach Bar. Veel mensen komen langs voor een lekker drankje of cocktail.” Tijdens de hitte van afgelopen dagen deden ze er alles aan om bezoekers verkoeling te geven. Ze hebben onder andere watersproeiers neergezet. Wel was het bezoekersaantal zoals op de hele kermis wat minder dan gehoopt. Toch mag dat volgens Piet de pret niet drukken: ”we kunnen er niets aan doen als het regent of erg heet is.”

Groots uitgepakt

In het laatste weekend van de kermis is het feest! Zo kwam zaterdagavond Dave Roelvink draaien en zijn er tal van andere dj’s voor fijne zomerse klanken. Mocht je de Beach Bar hebben gemist? Geen nood. Volgend jaar zijn ze verzekerd van een plaats op de Tilburgse kermis. Vrijdag zijn ze namelijk uitgeroepen tot één van de winnaars van de kermisprijzen. Piet Albers vertelt dat ze niet hadden verwacht te winnen, maar ze zijn er wel erg blij mee. ”Dit jaar hebben we groots uitgepakt en we hopen dat het volgend jaar nog mooier wordt.”

In 2017 is het Tirolerdorp ook op de Tilburgse Kermis in de prijzen gevallen. Binnen de categorie consumptie wonnen ze de juryprijs.

Naast de Beach Bar is er veel meer eten en drinken op de kermis. In Dé hadde nie gedocht war vertelt Joris waar je de honger kan stillen.