Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Protest tegen sluiting Muizenstad: ‘Dit is waanzin’

20190728 HEADER MUIZENSTAD 4009 CLEAN fit20482 C853ssl1

Een handjevol mensen stond zondagmiddag te demonstreren voor de Muizenstad op de nostalgische kermis. Ze vinden het onterecht dat de attractie niet meer open gaat. Na protest van een dierenactiviste besloten de exploitant en de gemeente dat de muizen niet meer te zien zijn. ”Dit komt nooit meer terug” stond op een bord bij de kassa.

Jan de Graaf van Stichting Kermis-Cultuur sprak de demonstranten en voorbijgangers toe. “Iedereen is geëmotioneerd en daarom zijn we hierbij elkaar. Dat vind ik heel belangrijk, dat er steun voor is.”

Volgens De Graaf lopen de muizen vrij rond en krijgen ze goed te eten. Dat de attractie te warm zou zijn, vindt hij onzin. “Op een gegeven moment krijgen de dierenactivisten de overhand en daar wordt naar geluisterd, terwijl het er misschien maar tien zijn.” Zijn speech kon rekenen op applaus.

“Ze moeten zich niet zo op laten naaien,” zegt een voorbijganger. Wobbe Nieborg, exploitant van de Muizenstad, reageerde voor het eerst op de ophef. ‘Heel erg lief dat er zoveel steun is, voor al die mensen die hier altijd naar de muisjes kwamen. Ik heb dit werkelijk nog nooit meegemaakt.” Nieborg bevestigde dat de Muizenstad voorlopig nog dicht blijft.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bord achter de kassaruit

Gisteren verscheen achter de kassaruit van de Muizenstad een bord met een verslagen tekst over de sluiting van de attractie. Aanleiding was een tweet van dierenactiviste Karen Soeters. Zij maakte zich zorgen over eventuele slechte omstandigheden voor de muizen, met name door de warmte.