Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermisbranche zwaar geraakt, exploitant Marco houdt hoop

Marco2 fit19202 C1080ssl1

Voor kermisexploitanten zijn het zware tijden. Door de coronacrisis moeten ze hun attracties en eetkraampjes nu noodgedwongen binnenhouden. Dat betekent: geen inkomsten.

Dat geldt ook voor exploitant Marco van Raaij. Dit jaar staat hij met twee foodtrucks en twee snackwagens op de Tilburgse Kermis. Tenminste… als alles doorgaat. Kermis FM sprak met hem:

Hoe is het met je?

“Het gaat wel. Je kunt nu wel bij de pakken neer gaan zitten, maar dat heeft ook geen zin.”

Nog tot zeker 1 juni zijn er geen evenementen. Hoe kom je die tijd door?

“We zijn nu bezig met de nieuwe inrichting van de foodtrucks, om het nog iets spectaculairder te maken. Alles krijgt een rustieke uitstraling. Ik ben nu bijvoorbeeld een stierenkop aan het ophangen. Verder zijn we bezig met onderhoud. Mensen moeten straks misschien wel een zonnebril op als we naar Tilburg komen, zo glimt en blinkt alles dadelijk.”

Een van de wagens van Marco bij De Katterug

Red je het financieel nog wel?

“Alles ligt nu stil. Maar ik ben altijd zuinig geweest, dus ik heb nog een buffer. En we krijgen nu natuurlijk ook steun van de overheid. Gelukkig maar. Het zou zonde zijn als zo’n eeuwenoude traditie als de kermis ten onder zou gaan. Dat is cultureel erfgoed, de kermis gaat terug tot in de middeleeuwen.”

Wat denk je, gaat de Tilburgse Kermis door?

“Ik denk het wel. Dan wordt het feest twee keer zo groot. Dan staan de mensen te trappelen om eindelijk weer naar buiten te kunnen!”

Hé, kan ik Marco ergens van kennen? Ja! Twee jaar geleden volgden we hem voor en tijdens de kermis in de serie ‘Snacks and the City’.