Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Derde editie Tilburgse Kermisrun afgelast

Kermisrun Header scaled fit20482 C1365ssl1

Slecht nieuws voor iedereen die er al naar uitkeek om deze zomer weer over het kermislint te sprinten: de Tilburgse Kermisrun op zaterdag 18 juli gaat niet door.

Door het coronavirus vindt de organisatie het lastig om het hardloopevenement van de grond te krijgen. “In de voorbereiding van het evenement lopen wij door de ontwikkelingen rondom het virus tegen veel onzekerheden en deadlines aan.”

Geen wedstrijd

Tijdens de run rennen deelnemers langs, om en zelfs door de attracties van de Tilburgse Kermis. Anders dan andere hardloopevenementen is de Kermisrun geen wedstrijd. “Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je hardloopt of wandelt”, zei organisator Darius Seroes eerder in onze podcast.

De tweede editie van de run trok vorig jaar 1200 deelnemers. De start was bij poppodium 013. Vanaf daar legden de hardlopers een parcours af van vijf of tien kilometer. Onderweg maakten ze ritjes in attracties als het reuzenrad, Heroes City XXL en de Eurocoaster.

Tilburgse Kermis

Of de kermis wel doorgaat, is nog niet duidelijk. Alle evenementen in Nederland zijn tot 1 juni gecanceld. Er is nog geen besluit genomen over de periode daarna.

Een beetje aan het balen? Misschien kunnen wij van Kermis FM de pijn iets verzachten. Vanaf vrijdag zenden we de hele editie van vorig jaar opnieuw uit. Ook de Kermisrun dus! Als je zaterdag om half 10 klaar zit, mis je niks.