Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

↩️ Terug naar 19 juli: Feest! De kermis wordt officieel geopend!

20190719 Opening Kermis CLEAN 8617 fit20482 C853ssl1

Bij Kermis FM kun je de Tilburgse Kermis van vorig jaar tien dagen lang herbeleven. Op die manier proberen we troost te bieden aan iedereen die dat even nodig heeft. Vandaag nemen we je mee terug naar 19 juli 2019. Oftewel: dag #01.

Het weer

19 juli is qua weer een prima kermisdag. Met een graad of 20 is het niet te warm en niet te koud. Her en der staat een wolkje aan de lucht, maar het blijft droog.

Dit speelt er ‘vandaag’

  • Op het terras bij de Bierhal wordt de kermis officieel geopend. De kersverse kermiswethouder Rolph Dols geeft een speech en zanger Alex komt een moppie zingen.
  • Bij de Familie Eckelboom wilden ze iets speciaals doen. Voor de Tilburgse Kermis hebben ze gloednieuwe botsauto’s uit Italië laten importeren. Stipt op tijd voor de opening zijn ze gearriveerd.
  • Ook Stadsbrouwerij 013 heeft op de eerste dag iets bijzonders in petto: ze komen met een biertje dat smaakt naar suikerspin.
  • En het geluid van luidende klokken schalt over Tilburg. Verschillende kerken ‘luiden’ de kermis in.

Deze dj’s ga je horen

De dag in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 15:00 uur hoor (en zie) je ons weer via kermisfm.nl/live en via onze stream op YouTube.

Benieuwd waarom we dit allemaal doen? Je leest het hier. En wil je ons steunen? Vinden we leuk! Ga dan naar kermisfm.nl/fan.

#blijfthuis