Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

↩️ Terug naar 20 juli: 1200 hardlopers sprinten over de kermis

20190720 Kermis FM LOGO 031 fit20482 C1365ssl1

Bij Kermis FM kun je de Tilburgse Kermis van vorig jaar tien dagen lang herbeleven. Op die manier proberen we troost te bieden aan iedereen die dat even nodig heeft. Vandaag nemen we je mee terug naar 20 juli 2019. Oftewel: dag #02.

Het weer

Het KNMI geeft op 20 juli code geel af voor alle provincies, vanwege stevige onweersbuien. In Tilburg valt het gelukkig allemaal wel mee. De temperatuur komt uit op 25 graden.

Dit speelt er ‘vandaag’

  • De Tilburgse binnenstad is de hele ochtend het decor van de tweede editie van de Tilburgse Kermisrun. Zo’n 1200 hardlopers rennen langs, tussen en zelfs dóór de attracties van de kermis. Om half 10 wordt het startschot gegeven bij poppodium 013.
  • Luchtbuks Ria (99) is ziek! Al sinds haar zestiende maakt ze ieder jaar een foto bij het schietkraam. Maar nu ze een longontsteking heeft, kan ze niet komen. Gelukkig heeft ze voor goede vervanging gezorgd: haar nichtjes!
  • Kermiswethouder Rolph Dols komt langs in onze radiostudio. Dj Gert-Jan van Ackooij onderwerpt hem aan een klein kwisje.
  • Het zijn spannende momenten voor een groepje bezoekers van de zweefmolen bij het Piusplein. Minutenlang bungelen ze metershoog boven de grond doordat de attractie stil komt te staan.

Deze dj’s ga je horen

De dag in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 09:30 uur hoor (en zie) je ons weer via kermisfm.nl/live en via onze stream op YouTube.

Benieuwd waarom we dit allemaal doen? Je leest het hier. En wil je ons steunen? Vinden we leuk! Ga dan naar kermisfm.nl/fan.

#blijfthuis