Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

↩️ Terug naar 28 juli: Het einde van de kermis met vuurwerk en lasers

Header vuurwerk1 fit19202 C800ssl1

Bij Kermis FM kun je de Tilburgse Kermis van vorig jaar tien dagen lang herbeleven. Op die manier proberen we troost te bieden aan iedereen die dat even nodig heeft. Vandaag nemen we je mee terug naar 28 juli 2019. Oftewel: dag #10.

Het weer

Het is 18 graden en flink bewolkt op de laatste kermisdag. Gelukkig blijft het wel droog, op wat traantjes omdat de kermis bijna voorbij is na.

Dit speelt er ‘vandaag’

  • De laatste dag begint met een demonstratie bij de Muizenstad op de nostalgische kermis. Een handjevol mensen vindt het onterecht dat de attractie niet meer open gaat en wil de eigenaren een hart onder de riem steken.
  • Welk nummer wordt de winnaar van onze kermishitverkiezing? Wordt het Fuifje van Doe maar Dave of toch Links Rechts van Snollebollekes? Dj Thomas Diederen maakt in de middag de winnaar bekend.
  • Kermiswethouder Rolph Dols geeft een toespraak waarin hij terugblikt op de kermis. En daarvoor heeft hij een bijzondere locatie uitgekozen: de Cakewalk.
  • In de avond wordt de kermis traditioneel begraven. Een bonte stoet vertrekt om negen uur vanaf de Heuvelse Kerk naar de Piushaven. Daar wordt de kermis afgesloten met een vuurwerk- en lasershow.

Deze dj’s ga je horen

De dag in drie foto’s

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 12:00 uur hoor (en zie) je ons weer via kermisfm.nl/live en via onze stream op YouTube.

Benieuwd waarom we dit allemaal doen? Je leest het hier. En wil je ons steunen? Vinden we leuk! Ga dan naar kermisfm.nl/fan.

#blijfthuis