Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Tilburgse Kermis gaat niet door

20180708 Headers De Kermis Jumper Jumper fit19202 C800ssl1

Vijfhonderd keer over de kop gaan in de booster, een gouden polshorloge graaien of een nét iets te vette oliebol naar binnenwerken: het gaat allemaal niet gebeuren deze zomer in Tilburg. Vanwege het coronavirus gaat de kermis niet door.

Het kabinet maakte vanavond bekend hoe het de verspreiding van het coronavirus de komende tijd verder wil terugdringen. Eén van de maatregelen, het verbod op evenementen, wordt verlengd tot 1 september.

Dat betekent dus geen kermis in Tilburg, die stond gepland van 17 tot en met 26 juli. Het kabinet probeert zo een eventuele ‘tweede golf’ van het coronavirus te voorkomen.

De Tilburgse Kermis is voor velen een van de mooiste momenten van het jaar. Ook wij kijken het hele jaar gigantisch uit naar de tien leukste dagen van de zomer. Dit besluit valt zwaar.

Maar we begrijpen natuurlijk ook dat de problemen van het virus nog veel zwaarder zijn. En: hoe beter we ons met zijn allen aan de maatregelen houden, hoe eerder de maatregelen kunnen worden versoepeld! De Tilburgse Kermis 2021 wordt dan misschien wel de allermooiste ooit!