Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Boze exploitanten bieden brandbrief aan in Den Haag

Kermis fit19202 C738ssl1

Voor veel kermisexploitanten is de maat vol. Door de coronacrisis moeten ze hun attracties al maanden binnenhouden, waardoor ze zonder inkomsten zitten. Deze hele week komen ze daarom in actie.

Kermissen, waaronder de Tilburgse Kermis, zijn tot zeker 1 september verboden. Het kabinet wil zo voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Exploitanten vinden het oneerlijk dat pretparken ondertussen wel open mogen. ‘’Ik zie het verschil niet’’, aldus een exploitant.

Brandbrief

Vijftig vrouwelijke exploitanten waren daarom dinsdag bij de Tweede Kamer om een brandbrief aan te bieden.

Volgens de exploitanten zijn er genoeg manieren om op een veilige manier open te gaan. ”Maar als je als politiek niet in gesprek gaat met exploitanten, houdt het gewoon op”, zegt een van de actievoerders. ”Dan gaat de kermis dicht en heeft de branche geen perspectief meer. Dan hoop ik dat vorig jaar oktober niet de laatste keer is geweest dat wij een kermis hebben opgebouwd.”

Minister Grapperhaus heeft inmiddels beloofd dat er een gesprek komt met de kermisbranche.

Tweede Kamer

De Tweede Kamer stemde dinsdag over een motie om de kermisbranche toestemming te geven om eerder dan 1 september op te starten. Een meerderheid was het met die motie eens.

Malieveld

Ook donderdag wordt er actie gevoerd. Exploitanten uit alle delen van het land trekken dan naar het Malieveld in Den Haag, om daar van zich te laten horen. Veel van hen nemen hun attracties mee. Zo zou er onder meer een zweefmolen worden opgebouwd.