Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Tóch kermis volgende maand in Tilburg!

Tilburgsekermis3 1 fit9002 C511ssl1

Een Tilburgse Kermis in de zomer van 2020 was lange tijd ondenkbaar, maar vandaag komt de gemeente met goed nieuws. Er komt toch een kermis volgende maand, maar wel in een kleinere vorm dan normaal.

Het kabinet kwam gisterenavond met versoepelingen van de coronaregels. Vanaf 1 juli is er geen limiet meer voor het aantal bezoekers van bijeenkomsten. Dat betekent dat evenementen, zoals kermissen, straks weer mogen. Wel moeten mensen anderhalve meter afstand houden.

Voorbereidingen

Kermiswethouder Rolph Dols is gisteren overdag al bijgepraat over de versoepelingen. Samen met het kermisteam van de gemeente is hij nu volop bezig met de voorbereidingen voor een kermis, vertelt hij aan Omroep Brabant. ”We gaan er vol in. Maar we hebben overleg met iedereen. We kijken wat mogelijk is.”

Hoeveel attracties er komen, welke dat zijn en waar ze komen te staan, is nog even afwachten. Er worden nu verschillende scenario’s uitgewerkt. ”Daarna neem ik de beslissing”, zegt de kermiswethouder.

Volgens Dols is wel al zeker dat het een andere kermis wordt dan andere jaren. ”Ik kan één ding zeggen: de kermis in volle omvang, met alle nevenactiviteiten, dat gaat hem niet worden.” Een Bierhal of Badeendenrace hoeven we dus niet te verwachten.

Exploitanten

De kermiswethouder laat verder weten dat hij heel blij is voor de exploitanten, die door het coronavirus al maanden zonder inkomsten zitten. ”De allereerste gedachte was: Yess! We hebben de afgelopen maanden heel veel contacten gehad met de kermisbonden, met de exploitanten. En toen dacht ik, wat fijn voor hen dat er weer iets mag.”

Volgende week

Volgende week hoopt kermiswethouder Dols meer te kunnen vertellen, laat hij weten op Facebook: