Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Kermis op 3 of 4 pleinen in Tilburg, met toegangskaartje

28672911765 2b941e02f7 k fit20482 C1365ssl1

Kilometers lang slenteren over de kermis zit er dit jaar niet in. De kermis zal op drie of vier pleinen gehouden worden. Dat worden afgesloten pleinen waarvoor je moet reserveren of tickets voor moet kopen die geldig zijn binnen een bepaald tijdsslot. Dat heeft kermiswethouder Rolph Dols gezegd bij Omroep Brabant. “We denken aan een structuur in pleinen zoals dat in pretparken is. En dan zijn dat drie of vier pleinen maximaal.”

Op die pleinen moet de anderhalve meter afstand gehouden kunnen worden. “We gaan kijken of het zodanig aantrekkelijk kunnen krijgen dat het leuk is, maar dat het onaantrekkelijk genoeg is om geen grote crowd te krijgen.” Want de anderhalve meter afstand staat niet ter discussie. “Het lijkt me niet goed dat wij lokaal andere dingen gaan doen dan landelijk.”

Toegangskaartjes

Om de kermis op te mogen zul je wel wat meer moeite moeten doen. “We moeten met ticketing in een bepaalde vorm gaan werken. Zodat je ervoor kunt zorgen dat er een beperkt aantal mensen op een bepaald tijdsslot binnen kunnen. Daarvoor of daarna kunnen mensen op een terrasje zitten, die al rekening houden met de anderhalve meter.”

Er wordt bij de gemeente al dagen gewerkt aan de kermis. “Daarnaast hebben we te maken met politie, brandweer, medische sector en de horeca. Daarvoor hebben we net de terrassen vergroot op de pleinen. En gaan we een deel van de binnenstad afsluiten? Het is allemaal heel ingewikkeld”, zegt de kermiswethouder.

Er is dit jaar sowieso een reuzenrad in Tilburg!

Attracties

Maar welke attracties zijn er dan? “Er komt een reuzenrad naar Tilburg.” Mooi, die hebben we in onze zak. Maar niet iedere kermisexploitant kan zomaar komen. “De grote attracties moeten aan veiligheidsvoorschriften voldoen en er moet voldoende personeel zijn. Want die zijn misschien wat anders gaan doen omdat ze dachten dat er geen kermis zou zijn.”

Toch staan er ook veel exploitanten te springen. “Veel exploitanten staan klaar en als je de deur op een kier zet, dan willen ze er al gelijk doorheen. Dus de exploitanten willen wel.” Wie er dan precies komen, is nog niet duidelijk. Deze week komt de gemeente met een plan.

Kermis FM

En wij dan? Als de kermis er is, zijn wij nooit ver weg. Dus hou ons in de gaten!