Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Luchtbuks Ria overspoeld met verjaardagskaarten

Riabanner3 fit19202 C800ssl1

Ria van Dijk (beter bekend als Luchtbuks Ria) is nog volop aan het nagenieten van haar honderdste verjaardag vorige week. Niet alleen mocht ze (net als op de kermis) een foto schieten, ook kreeg ze een gigantische lading kaartjes!

Ria’s familie plaatste een tijdje geleden een oproep in de krant om Ria een kaartje te sturen. En nu blijkt dat daar massaal gehoor aan is gegeven. Ria kreeg er meer dan 700! ”Het is geweldig”, zegt ze tegen Omroep Brabant.

De Tilburgse is vooral onder de indruk van de orginaliteit van de verjaardagskaartjes. Sommige kaartjes zijn zelf gemaakt. Andere springen eruit vanwege de tekst. Op een kaart staat bijvoorbeeld: ‘Et leukste dè Tilburg te biede heej, dè zedde gij’.

De kaartjes zitten in grote dozen die Ria in haar appartement heeft staan. Ze heeft nog geen tijd gehad om ze allemaal te lezen. ”Ik moet er nog 575”, zegt ze. Voorlopig is de 100-jarige dus nog wel even zoet. ”Ik pak iedere dag maar een stapel, he.”

Schietkraam

Tijdens haar verjaardag vorige week woensdag werd Ria volop in het zonnetje gezet. Veel familie en vrienden kwamen langs in Het laar, waar Ria woont. En als klap op de vuurpijl stond er in de middag een complete schiettent bij haar op de stoep!


Benieuwd naar meer plaatjes en filmpjes van Ria? Kijk dan ook eens op kermisfm.nl/ria!