Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

Deze attracties vind je dit jaar zéker op de kermis

Chaos e1511620083252 1920x801 fit19202 C801ssl1

‘Attentiooon!’ Over iets meer dan een week is het weer kermis in Tilburg! Een tikkie anders dan anders wordt het wel. Er komen niet 200, maar ongeveer 50 attracties. Welke dat zijn, wil de gemeente nog niet verklappen. Toch hebben verschillende exploitanten inmiddels al laten weten dat ze erbij zijn.

Dus voor wie niet kan wachten op de hele attractielijst: hierbij alvast een tipje van de sluier!

Update
Inmiddels heeft de gemeente de hele attractielijst bekendgemaakt. Je vindt hem hier.

1. Chaos

Ook dit jaar hoef je de Chaos niet te missen op de kermis. Vorig jaar vond je ‘m prominent op de Heuvel, dit jaar krijgt hij een mooi plekje op het Koningsplein.

2. Reactor

Ook in de categorie snelle attracties: de Reactor. Neem plaats op de draaischijf en je wordt met een kracht van 4G in het rond gezwiept. Dat betekent dat je met vier keer je eigen gewicht tegen de rugleuning wordt geduwd!

3. Pusher

Blijf je liever aan de grond? Misschien zijn de coin pushers op de Paleisring wel iets voor jou!

4. Flying Jumbo

Met een bekende gele supermarktketen heeft de Flying Jumbo op het Besterdplein niks te maken, wel met olifanten. Stap in een van de bakjes en je draait niet alleen rond, maar gaat ook de hoogte in. Ideaal voor de jongere kermisbezoekers.

5. Mad Mill

Ook de Mad Mill op het Koningsplein is een aanrader. Het principe is simpel: doe wat je wil, als je je maar niet laat omver mieteren door de ronddraaiende arm. Leuk om zelf te doen, maar minstens zo leuk om te kijken hoe anderen het ervan af brengen. Leedvermaak gegarandeerd!

6. Toxic

Grote kans dat je deze nog niet kent. De Toxic is namelijk spiksplinternieuw. Stap in en je wordt zo’n beetje alle kanten op geslingerd, zoals te zien is in dit filmpje van de eigenaar. Niet voor mensen met een gevoelige maag dus!

7. Polyp

Ook bij de Polyp op het Stadhuisplein ga ja alle kanten op. Niet alleen de armen en kruizen aan de uiteinden draaien rond, ook de bakjes zelf bewegen!

8. Geister Villa

Geen kermis zonder spookhuis. Skeletten, trollen en spinnen: je komt het allemaal tegen in de Geister Villa. Je bent gewaarschuwd!

9. Crazy Dance

Ook de bewegende bank van de Crazy Dance is deze zomer weer in Tilburg. Je vindt ‘m straks op de Paleisring.

10. Reuzenrad

Om het kermisgevoel compleet te maken, komt er ook dit jaar een reuzenrad. En het leuke is: in tegenstelling tot de andere attracties blijft de ‘hooggaatie’ niet tien dagen staan, maar twee hele maanden!