Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2023

Dit moet je weten over de Kermisrun (die dwars door attracties gaat)

20220724 Kermisrun KERMISFM 6805

In Tilburg is vandaag de vierde editie van de Kermisrun. Meedoen kan helaas niet meer, de run is uitverkocht. Maar niet getreurd, je kan zeker komen kijken en aanmoedigen. In dit artikel kun je lezen wat je allemaal kunt verwachten van de run.

KLAAR VOOR DE START? AF!

Om 10 uur staan de eerste hardlopers te trappelen om te gaan rennen. Dan wordt het startschot gegeven voor de leukste hardloopwedstrijd van Tilburg. De renners gaan van start bij Poppodium 013 en komen daar, hopelijk, ook over de finish.

Ze kunnen kiezen of ze 5 of 10 kilometer rennen. Maar het is niet alleen hardlopen. Ze gaan de kermis over. Allemaal attracties gaan morgenochtend speciaal eerder open voor de Kermisruntoppers.

Attracties doen ook mee!

De hardlopers komen langs de heftige attracties Aeronaut, Breakdance, Reactor en Poliep. Er kan ook een suikerspin worden gehaald. En op het einde van de run kan er ook nog een stop worden gemaakt bij de schietsalon.

En dat niet alleen: de deelnemers gaan ook langs speciale gebouwen in de stad. Het Stadskantoor en de Loc-hal kunnen natuurlijk niet ontbreken in bij deze run.

Het is geen wedstrijd :)

Haast hoeven de deelnemers niet te maken. Want een mooie bijkomstigheid voor de wat minder fanatiekeling is dat er geen winnaars bij de run zijn. Zo zegt de Kermisrun zelf: “Iedereen is een winnaar en wordt bij de finish beloond met een medaille en een lunchpakket.”

Succes als je zo gaat rennen, en anders, moedig de deelnemers vooral langs de kant aan!

Zo zag de run er vorig jaar uit: