Kermis FM News header
Tilburgs nieuws

De Vakantiekermis is veel meer dan een kermis. 7 extraatjes op een rij.

20200718 Header stadsstrand 1 fit19202 C800ssl1

Omdat de kermis in Tilburg dit jaar kleiner is dan normaal, zijn er extraatjes georganiseerd. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Tilburgse Drive In Bioscoop

De parkeerplaats van het Koning Willem II stadion is deze kermis omgetoverd tot een heuse drive-in bioscoop. Gedurende de hele kermis worden er films getoond en komen er bekende Nederlanders optreden. Zo was Tim Douwsma gisteren te gast en komt vanavond Paul Elstak langs! Tickets en meer informatie vind je hier.

Stadsstrand Beachy

Met je voeten in het zand zitten tijdens de kermis? Het kan op stadsstrand Beachy. Naast dat er een strand is, kun je er wat drinken, is er een openluchtbioscoop en krijg je livemuziek voor je mik! Ook is er een midgetgolfbaan. Het stadsstrand is elke dag geopend van 12.00 tot 00.00 uur en het adres is Goirke Kanaaldijk 44 in, je raadt het al, Tilburg.

Concertzaal als diepzeeaquarium

De concertzaal van Tilburg is omgedoopt tot aquarium. Achter de ramen van het gebouw zijn led-schermen geplaatst, waardoor het net op een aquarium lijkt. Het diepzeeaquarium is nog tot en met 31 juli te zien.

Nieuwe zomerse straatnamen en pleinen

Om Tilburg nog meer in de zomersferen te brengen zijn een aantal straatnamen en pleinen in het centrum aangepast. Zo heet het Piusplein nu Piazza Pius en het Spoorpark gaat voorlopig verder als Railway Park. Ticket To Tilburg maakte een filmpje waarin ze de naambordjes vervingen.

Nostalgische kermis bij de Zeven Geitjes

Het is niet alleen kermis in het centrum van Tilburg. Ook bij de Zeven Geitjes in het Stadsbos013 staat een kermis. Een “nostalgische mini-kermis”. De kermis is elke dag geopend van 12.00 tot 21.00 uur en er staan 12 attracties. Meer informatie vind je hier.

De Tilburgse postzegel

Als je niet op vakantie kan, dan moet je improviseren. Dat dacht interieurontwerpster Nicole van Beers. Zij ontwierp de Tilburge Postzegel. De postzegels zijn online te koop en je kunt ze kopen bij boekenwinkel Gianotten Mutsaers in het centrum.

De Tilburgse Postzegel

Nicole ontwierp ook ansichtkaarten. Deze zijn te verkrijgen bij Primera op de Aabe-fabriek in Tilburg.

Gin-Fizz festival

Gin-Fizz organiseert jaarlijks een feest tijdens de kermis. Dit jaar doen ze dat ook, alleen wel in aangepaste vorm. Gin-Fizz heeft nu een tiendaags terrasfestival. Toegang is gratis en reserveren is niet verplicht. Het terrasfestival is dagelijks vanaf 16.00 uur geopend. Kijk hier voor meer informatie.

Veel plezier!